Ontdek

ONZE STUDIO

Alles draait om harmonie

Bij de samenklank van een vocal group draait alles maar om één ding: harmonie.
Voordat er een prachtige harmonie kan ontstaan, zijn er altijd eerst vele variabelen die goed doordacht, getraind en overlegd moeten worden.

Voor live optredens is de voorbereiding dan al een heel eind, maar om hier daarna een fantastisch klinkende opname van te maken, is weer een heel ander verhaal.

Ook in de studio moet diezelfde harmonie opnieuw worden uitgevonden door het bepalen van o.a. de juiste akoestiek, dynamiek, apparatuur, nabewerking en mixage. Gelukkig leven we in een tijdperk waarin we geholpen worden door de allernieuwste technologie om zo de ultieme balans te bepalen tussen perfectie en authenticiteit.

Keus tussen twee opnametechnieken

Ons Classic opnamepakket is gebaseerd op één microfoon per stemgroep, meerdere overhead microfoons, aanpasbare akoestiek en een opstelling in een halve cirkel. Tijdens de nabewerking worden de beste opnamefragmenten samengevoegd (comping); er is echter weinig onderlinge timing- en toonhoogtecorrectie mogelijk.

Ons tweede opnamepakket Ultimate is gebaseerd op één microfoon per persoon, perfecte afluistering (iedereen kan zichzelf harder zetten t.o.v. de rest) en speciale afscheidingsschotten tussen de stemgroepen. Hierdoor is uitgebreide nabewerking mogelijk die ervoor zorgt dat de groep frisser en gefocuster klinkt dan ooit tevoren.

Kwaliteit boven kwantiteit

Na vele honderden opnames te hebben meegemaakt, kunnen we inmiddels beamen dat de mens onbewust geneigd is om z’n uitvoerende kwaliteiten te overschatten.

Het maken van een onderscheidende opname kost daarom veel tijd, ongeacht hoe lang iemand al met muziek bezig is. Dit is dan ook meteen dé overeenkomst tussen alom gerespecteerde vocalisten en muzikanten; ze brengen verzorgde opnames uit waarbij aan elke stap in de productie voldoende tijd is besteed.

Ons advies zou daarom zijn om liever één topnummer te produceren – waar jullie hoge ogen mee kunnen gooien – dan alleen goede opnames te gaan maken.

Voorbereiding

Een goede voorbereiding is het halve werk. Het bekende spreekwoord dat keer op keer blijkt te kloppen tijdens een productieproces. Tijdens de voorgesprekken denken we dan ook graag mee om mogelijke tegenvallers tijdens het opnemen te voorkomen.

Professionele aflevering

Door onze ervaring met het mixen voor radio en TV, masteren we het op zo’n manier dat het niet alleen bij ons goed klinkt, maar ook op smartphone, laptop, TV of tablet. Daarnaast kunnen we hulp bieden bij de overdracht naar bv. CD, Spotify of Youtube.

Beleef

ONZE MEERWAARDE

20 jaar ervaring met vocalisten

Onze kleinere opnamestudio voor leadzang is ideaal als uitbreiding op de grotere korenstudio. De intieme sfeer en vocal chain is volledig uitgekristalliseerd en is na vele jaren onderzoek, investering en ervaring tot stand gekomen. Elke opname wordt uitgebreid bewerkt, waardoor een solist altijd optimaal en professioneel klinkt.

Aanwezigheid Yamaha vleugel mét robotarm

Er is een prachtige Yamaha C3 vleugel aanwezig die kan worden ingezet als ultiem begeleidingsinstrument. Doordat deze voorzien is van het Disklavier-systeem kan de pianist zelfs éérst zijn partij inspelen, de imperfecties eenvoudig rechtzetten om vervolgens de verbeterde partij weer te laten terugspelen op de piano en deze dán pas op te nemen. Een enorme tijdswinst en geen overspraak meer in de zangmicrofoons.

Aanlevering professionele orkestbanden 

Het vinden van goede orkestbanden of instrumentale begeleidingstracks is een wereld op zich. Door onze persoonlijke contacten met JW Pepper en diverse studiomuzikanten kunnen wij deze zorg uit handen nemen en in veel gevallen zorgen voor prachtige orkestbanden. Indien gewenst kunnen wij ook in een derde studioruimte – tegelijk met de vocalisten – een band, strijkkwartet of combo opnemen.

Uitgebreide nabewerking

In het Ultimate pakket zorgen we ervoor dat de lettergrepen met de juiste energie bij elkaar worden gezet, verbeteren we de timingverschillen van vocalisten onderling, egaliseren we de inzet van hun woorden en creëren we gelijkmatige adempauzes.

Daarnaast zorgen we ervoor dat iedereen echt in tune zingt zonder dat de correctie kunstmatig (autotune) gaat klinken. Arbeidsintensief, maar hierdoor wordt de opname precies zoals iedereen éigenlijk zou willen… een genot om naar te luisteren!

Meeslepende eindmix

Bij elk opnamepakket zorgen wij ervoor dat de eindmix meeslepend wordt. Een luisteraar is tegenwoordig bijzonder snel afgeleid en daarom zorgen wij er in de eindmixage voor dat er altijd iets bijzonders in de mix gebeurt. Dit kan in dynamiek, toonregeling, geluidsdruk, diepte, stereobeeld of galm zijn, maar hoe dan ook moet de eindmix een verhaal zijn dat op vriendelijke, maar boeiende wijze gebracht wordt.

Muzikaal team

Last but not least is de kern van ons team ook opgeleid als arrangeur, studiomuzikant en/of componist. Hierdoor heeft een dirigent altijd een collega ter beschikking.